dimarts, 5 de febrer del 2008

100. un llibre i un joc

Avui és superdimarts als Estats Units i jo us parlaré de "1960. The Making of the President"



Fa unes setmanes parlava del vici de comprar un llibre després de comprar un joc. És la manera de saber més sobre l'època i els fets, de situar el joc al seu moment, de veure com el dissenyadors han treballat la SIMULACIÓ HISTÒRICA,...



Avui us parlaré en l'ordre invers d'un llibre i un joc.



El 1961 Theodore H. White va escriure un llibre que el faria guanyar el premi pulitzer de l'any 1962 a la categoria de General Non-fiction. El seu títol: "The Making of the President 1960". Durant tot l'any 1960, White va seguir les primàries del partit demòcrata i republicà i les presidencials entre Kennedy i Nixon, i en aquest llibre ens ho explica fantàsticament. Estructura el llibre en tres parts: la nit electoral a casa dels Kennedy, les primàries de tots dos partits (mig llibre) i les presidencials en tres rounds: first, television debates i third (l'altre mig llibre). FABULÓS!



Com ja sabeu, els dissenyadors d'un joc de simulació històrica prenen els llibres com a font per a treballar les regles dels seus jocs. Però, com ja sospiteu, els dissenyadors de "1960" han agafat el llibre i el títol del llibre per deixar-se guiar. En aquest cas el llibre genera el joc.



I ara la recomanació: aquesta no és la portada del llibre que em va arribar farà uns dos mesos. A aquesta portada ja hi diu que el llibre va ser premiat. El llibre que vaig comprar per ¡¡1 euro!! als Estat Units (via Iberlibro) és la primera edició del 1961 a l'editorial Atheneum. I NO us el podeu perdre (ara que el dolar està bé de preu). El llibre 1e i el transport uns 8e= per 9e podeu aconseguir la 1a edició en hardcover d'aquesta meravella.