divendres, 27 de juny de 2008

127. Castellers en venda!


No, no és que els Minyons de Terrassa estiguin afectats per la cris... perdó, per la desacceleració econòmica, sinó que ja ha sortit a la venda el joc Castellers, de Reiner Knizia i editat per Devir.

Castellers és un joc familiar, de fusta, on el tema de castells és una excusa per crear un joc de col·locació de peces. Els castellers són peces de fusta amb les característiques de color (colla castellera) i número (pes del casteller, com més alt menys pes i més amunt pot pujar).

Al seu torn, cada jugador pot agafar peces a cegues d'una bossa per fer colles castelleres. Amb els castellers disponibles podem encetar un nou castell en una nova plaça o bé afegir un nou casteller en un castell ja existent.

Si pugem el castell amunt ja no el podem eixamplar per cap nivell inferior i els castellers han de pesar menys que els castellers que l'aguanten. Hi ha una sèrie de normes addicionals sobre puntuacions, però al final del joc, només puntuen els castells vàlids.


Tot plegat fa que sigui un joc que capta l'esperit dels castellers i que projecta amb força la nostra cultura al món del joc de taula. Benvingut!

Podeu llegir a la BSK tot el procés de creació d'aquest joc.

Imatges extretes de la BSK.

Apunts relacionats: