diumenge, 25 de març del 2007

3. ASL. Partida 19: S11 A long way to go (i 2)

Advanced Squad Leader. Starter Kit.
Escenari S11. Sicília, 10 de juliol de 1943.
Partida 19. 2007/03/24. JS/JB (Alemanya) vs MC/GA (EUA). Torns 5-6. 4 hores.

Al cap d'un mes hem pogut acabar aquesta disputada partida. Us poso la situació a l'inici del torn 6 americà, quan amb en GA vam decidir rendir-nos, després de no reeïxir en reagrupar les unitats de la casa a B4.



La situació estava força equilibrada fins al torn 4 americà, en que primer el morter americà de G4 va eliminar un escamot i mig dels del bosquet de AA1, en una tirada de 5 ROF consecutives. Després d'això, els alemanys van vigilar de no posar-se a tret del 60mm.



La venjança vindria al torn 5 alemany, en que un atac mitjà (12+3) sobre els escamots que feien skulking a EE7 va aconseguir eliminar el tinent i, en els LLMC conseqüents, eliminar un escamot i mig. En aquesta partida vaig treure cinc dotzes, tres dels quals en aquesta dissortada jugada. Amb el tinent mort i els soldats fugint del camp de batalla, el flanc esquerre americà quedava totalment obert.

Els alemanys, en el seu penúltim torn, van assaltar el camp obert en ordre desplegat i usant els CX per avançar més espai. El morter de G4 es va espatllar al fer foc i les unitats d'EE5 van ser desmoralitzades i retirades fins a B4. La partida estava tancada: tot i que en JB va assegurar fins al final per impedir un miraculós reagrupament americà, amb en GA vam decidir llançar la tovallola i no jugar l'últim torn.

Una gran victòria amb els alemanys per a en JB i en JS!