dijous, 30 d’agost del 2007

46. Operació "Valkyrie"

El famós actor "Tom Cruise" està preparant una nova película de la mà del director Bryan Singer. En aquesta ocasió interpreta el paper del coronel alemany Claus von Stauffenberg i el paper que va fer dins l'operació "Valkyrie". Cal situarnos en el marc de la Segona Guerra Mundial on un grup de dissidents amb el "Führer" i la voràgine creada per aquest últim, pretenien redreçar la situació de la manera mes ràpida possible: acabar amb la vida d'Adolf Hitler.

El pla d'aquest magnicidi va ser anomenat Operacio "Valkyrie". I tot dur-se a la pràctica i arribar a realitzar l'atemptat, el resultat no va ser l'esperat com tothom ja sap.

Aquesta feta històrica podria haver donat un gir molt significatiu al transcurs de la Segona Guerra Mundial i de fet va ajudar "involuntàriament" a desenvolupar-se tal com avui la coneixem. Potser, pels neòfits del tema, els pugui semblar una anecdòtica temptativa contra la vida del màxim dirigent alemany. O el pretext ideal per una pel·lícula d'acció i intriga. Penseu que fora del tret anecdòtic, la gesta va significar la materialització d'una "cinquena columna" dins les forces alemanyes amb arrels a totes les classes e institucions mes altes alemanyes. No cal recordar que l'afer va acabar amb el "cavalleresc" suïcidi del Mariscal de camp Erwin Rommel, un dels oficials mes competents de l'exèrcit alemany i de les conseqüències estratègiques que això va significar.

La pel·lícula ja ha donat molt a parlar fins hi tot molt abans de començar el seu rodatge, perquè la família del militar alemany, personatge que interpreta l'actor Tom Cruise, diu que "no troben digne a l'actor", "no els cau bé" i "a més a més pertany a la església de la Cienciologia" són les expressions que han esgrimit els detractors de l'actor. Si això no fos poc, les autoritats alemanyes han impedit en tot el possible la concessió de permisos de rodatge i la filmació en determinats llocs històrics.

Però fora de les qüestions d'opinió o burocràtiques, el fet és que el rodatge ja ha començat i si no n'hi hagués prou amb tot l'anterior cal afegir el nombre de onze extres ferits de diversa consideració durant un "accident" mentre rodaven.

Esperem amb ganes la pel·lícula i que el resultat estigui a l'alçada de les expectatives.

Per mes informació podeu consultar els següents enllaços:


2 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

Caram. Esperem que no sigui un fiasco, que de vegades el Tom Cruise fa pelis d'aquelles que dius ai, ai...

Ara mateix recordo la de l'Últim Samurai, que podia haver estat molt bé però l'excessiva presència del protagonista la destarota una mica.

linda ha dit...

Nice post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely useful info specially the last part I care for such information a lot.
duck life 3