divendres, 12 de setembre del 2008

141. Pobediteli, soldats de la Gran Guerra Patriòtica

Abstract: review of the English translation of the Russian web Pobediteli, about the East Front in World War II.

S'ha traduït a l'anglès el web Pobediteli, un projecte rus per commemorar la Segona Guerra Mundial a la Unió Soviètica i el milió de soldats i combatents soviètics que encara resten vius.


En el millor estil nordamericà o israelià, el web ens informa del nom de tots i cadascun dels supervivents que han pogut ser contactats. Inclou un cercador de veterans de guerra. Aquestes iniciatives són exemplars ja que posen nom i cognom als desastres bèlics que amenacen sempre d'eliminar l'individu en favor de la massa. Ja és curiós doncs, que aquest projecte provingui d'un combatent que precisament eliminava l'individu en favor de la massa. Benvingut sigui!

A la Unió Soviètica, aquest conflicte va prendre el nom de Gran Guerra Patriòtica i inclou únicament des de l'Operació Barbarroja (22 de juny de 1941) fins a la Batalla de Berlín (16 d'abril de 1945). No inclou per tant ni la invasió soviètica de Finlàndia del 1939 ni la partició de Polònia amb Alemanya, també del 1939. Tampoc inclou la declaració de guerra contra Japó de 1945.

La presentació, espectacular, recrea el conflicte sobre temps real a escala i permet fer pauses en la presentació i escoltar els testimonis vius (russos) de les diferents batalles i èxodes civils. La línia del front es va movent seguint les ofensives i les principals batalles queden marcades de manera especial, en l'estil de la presentació que vaig comentar sobre la Guerra Civil Americana.

No us ho perdeu!

Apunts relacionats:
§ Màtius