dissabte, 19 de febrer del 2011

214. Activitat al BGG

Últimament he decidit incrementar l'activitat social al BGG.

Hi estic registrat des del 2007 però fins ara m'havia limitat a fer-lo servir de base de dades. Hi he registrat tots els meus jocs i he anat apuntant totes les partides que he fet, recuperant dades dels últims anys de registres propis. Evidentment no tinc registres de gaires anys enrere.

També és un lloc practiquíssim per comentar dubtes sobre regles, a tots els nivells.

I ara que ja tinc fet tot això, he començat a escriure reviews de jocs, AAR de partides, cosetes així. Fins i tot dissenyar algun microbadge.

M'he posat les icones dels jocs jugats al perfil, les banderetes dels visitants (on encara no tenim IP catalan), he participat en un concurs, he enviat postals de Nadal, etc.

Això ha provocat que si en quatre anys d'ús havia rebut unes 800 recomanacions (unes 200 per any), ara en menys de tres mesos ja n'he rebut unes 400!

Crec que això és una mostra que el BGG és força més que una base de dades, és una enorme xarxa social de jugadors d'arreu del món i una via increïble per contactar amb persones que tenen la mateixa afició i amb les quals, gràcies a Internet (i a VASSAL i similars), avui pots compartir-hi estones, converses i partides.

213. Hi ha senyal

Torno a posar el blog amb fons blanc.

Per a més informació, us remeto al Paper Mullat: http://papermullat.blogspot.com/2011/02/499-hi-ha-senyal.html

divendres, 18 de febrer del 2011

212. Sense senyal

TV3 ja no es pot veure enlloc del País Valencià des d’aquest dijous, 17 de febrer de 2011, a dos quarts de deu del vespre, després de 26 anys d'emissió (trobareu ací més informació dels fets, actualitzada en temps real).

La llibertat d'informació, la llibertat pura i nua, i l'espai de comunicació en llengua catalana reben, d’aquesta manera, un colp immens.

Durant el dia d'avui aquest blog serà negre perquè tots compartim amb els valencians la pèrdua d'una finestra de comunicació i perquè siguem ben conscients que és una derrota de tot el país, una derrota que ens afecta a tots, onsevulla que residim.

Vos convidem, doncs, a manifestar la vostra opinió sobre el fet a Facebook de VilaWeb o a Twitter, etiqueta: #sensesenyal.

dimecres, 9 de febrer del 2011

211. El professor Philip Sabin

El professor Philip Sabin, del King's College de Londres, havia fet recerca sobre el sistema britànic de defensa i l'opinió pública sobre defensa, però ara es concentra en el modelatge analític de la guerra com a competició estratègica i tàctica.

Amb aquesta aproximació analítica ha estudiat en particular dues àrees: les batalles aèries del segle XX i les batalles terrestres de l'antiguitat.

Les seves tècniques innovadores per modelar conflictes es traslladen també a l'aula, en el curs de "Tècniques de simulació per modelar conflictes del passat". En aquest curs els alumnes han de crear un joc senzill que simuli una batalla o campanya del passat de manera alhora simple però que reflecteixi bé les caraterístiques del conflicte. Tres d'aquests jocs fets per alumnes han estat publicats:
Hi ha una colla de wargames fets per alumnes que es poden descarregar. Podeu descarregar mòduls de Cyberboard i mapes per imprimir des d'aquesta pàgina:


El professor Sabin prepara ara una edició de luxe de grans batalles de l'antiguitat segons el seu sistema de modelatge, amb el mateix títol del llibre on explica el seu mètode: Lost battles.