dissabte, 8 de desembre del 2007

74. Fans d'Star Wars fan volar un X-Wing de mida real

La Força ha de ser forta en aquests geeks. Això és un caça X-Wing (Ala-X) d'Star Wars real i usable, construït per la San Diego Tripoli Rocket Association. Bé, en aquest context "real" vol dir que existeix i és de mida real i "usable" vol dir que pot enlairar-se del terra... Amb vuit metres de llargada és impressionant però segurament no el duries en batalla contra una Estrella de la Mort: el seu R2-D2 fa sorollets però els canons laser no funcionen.

Andy Woerner, un amateur dels coets ha dirigit un esforç de 2.500 hores i 7.000$ per fer volar l'aparell. El seu equip de 40 metges, carters, paletes i altres obsessos d'Star Wars han treballat sense plànols, guiats només per l'obra magna de George Lucas, amb les mesures fetes a escala a partir d'una maqueta de 38 centímetres i els seus propis midiclorians. El repte més gran: aconseguir bloquejar les ales en la posició d'atac i assegurar que els quatre coets de classe M s'engeguin alhora.

Ho van aconseguir, però tres segons més tard de l'enlairament el caça s'ha sacsejat violentament i s'ha fet a trossos - com en Red 10. I en Red Leader. I en Biggs (pobre Biggs). Les ales, fetes a escala de la maqueta, no van poder aguantar les forces. "Ens feia por que les ales no aguantessin", admet Woerner. Pel bon cantó, els petits Rebels van poder visitar la nau abans de l'enlairament. "Tot això ho hem fet pels nens", diu en
Woerner. Oi taaaaant. Està clar que cap dels que ho ha fet és un geek d'Star Wars ni res.

Per cert, que el proper projecte del club és enlairar un creuer de batalla D7 Klingon. I si explota, bé als Klingon ja els agrada, això. K'plah!



Naturalment, el que realment va passar va ser això:




Via Wired