diumenge, 9 de desembre del 2007

77. BattleLore, Memoir'44 en fantasia medieval

Abstract: preview of the game BattleLore.

A Landròmina m'han fet arribar un primer de BattleLore, el nou joc de Days of Wonder dissenyat per Richard Borg.

Es tracta d'una actualització pel món medieval fantàstic del sistema de joc de Memoir'44. En aquest cas el sistema Command and Colors de tauler dividit en seccions, cartes, daus i figuretes s'aplica en un món medieval fantàstic on hi trobem humans, orcs, nans, trolls i altres bèsties tolkianes com ara aranyes gegants.

Fa uns dies en Màtius m'ensenyava el joc Commands and Colors: Ancients, que és l'edició de GMT per a l'aplicació d'aquest mateix sistema de joc ideat per Richard Borg però aplicat ara a combats de l'antiguitat (Cannes, Zama, Palatea, etc.). Em deia que veia molt més aquest sistema de joc en escenaris d'antigor que en escenaris de segle XX, perquè en el combat operacional les connexions entre cap d'operacions i oficials subordinats són molt àgils i trenquen una mica la situació de centre i flancs que sí que es troba molt ben definida en tots els camps de batalla fins a l'època napoleònica: abans de l'electrònica, el comandant en cap havia de concretar bé amb tots els oficials el pla de batalla perquè un cop dins del combat era molt difícil moure els soldats cap a una altra zona del terreny.

Així, aquesta adaptació al món medieval fantàstic segurament oferirà una representació de la batalla més adequada que la que ofereix Memoir'44, que en tot cas pateix de la senzillesa per representar adequadament els escenaris de la Segona Guerra Mundial.

D'altra banda, a Landròmina em comentaven que aquest nou joc pot fer força mal a la sèrie de jocs de Warhammer, ja que sembla que últimament estan complicant molt el sistema de jocs i tenen manuals d'instruccions cada cop més semblants a l'Advanced Squad Leader (sense que el joc tingui el mateix detall, s'entén). Segurament poder muntar un escenari en pocs minuts i no haver de complicar-se el cap en regles enravessades però alhora tenir un desenvolupament correcte de la batalla fan que el sistema de joc de Command and Colors sigui l'ideal en aquestes batalles de medieval fantàstic on no hi ha referència històrica real i l'únic que compta és passar-ho bé.

Totes les imatges són de BoardGameGeek.

Apunts relacionats:

2 comentaris:

matias ha dit...

Pot ser un bon regal per iniciar a aquell cosinet que volem com a jugador ocasional en el futur!!!
Si els de Devir tenen els drets per a Espanya, ja fan tard en publicar-lo: és el joc perfecte per a reis.

Martí Cabré ha dit...

El joc és del 2006 però crec que a Catalunya encara no s'ha editat.

Caldrà estar atents.