dijous, 17 de maig del 2007

13. ASL: de l'Starter Kit al joc complet

Abstract: Catalan translation of the ASL promotion in Starter Kit #3.

No em puc resisitir de traduir el paper adjunt a l'Starter Kit #3. MMP no té previst publicar cap expansió més de l'Starter Kit perquè amb el #3, fer un pas més ja seria entrar a l'ASL sencer. Per animar les persones que gaudeixen del #3 a fer el salt a tot l'ASL, això és el que diuen.

Advanced Squad Leader

El joc més destacat de combat a nivell tàctic de la Segona Guerra Mundial combina de manera única un disseny robust amb l'atenció pel detall i la facilitat del joc. ASL ha estat des de fa temps el més avançat en wargames tàctics i permet simular qualsevol acció terrestre de nivell de companyia en qualsevol teatre d'operacions de la Segona Guerra Mundial. Ara us trobeu al caire d'aquest panorama. Havent dominat els fonaments de l'ASL que es troben a ASL SK#3 - Tanks, fàcilment podeu fer el salt a l'ASL complet.

Les regles ASL Rules 2nd Edition inclouen totes les regles per jugar i també les notes del Capítol H pels canons i vehicles alemanys i russos. Beyond Valor 3rd Edition inclou les peces per tots els ordres de batalla russos i alemanys i tots els marcadors d'informació necessaris - 14 cartrons de peces.

Les regles inclouen una gran diversitat de terrenys per poder simular qualsevol camp de batalla d'Europa: turons de diversos nivells; murs i tanques; torrents, rierols, rius i els ponts per creuar-los; edificis de diverses plantes, fàbriques i terrats; carreteres enfonsades i elevades; clavegueres i túnels; maresmes, espadats i cementiris; terrenys artificials com ara filferro espinós, trinxeres, camps de mines, barreres i búnquers; i les destrosses de la guerra com ara incendis i runa.

Una gran varietat de noves tàctiques també són possibles: moviments de circumval·lació per evitar els obstacles; camuflatge per afegir protecció i boira de guerra; franctiradors que ajuden a simular el caos del combat; regles de l'escalfor del combat que simulen les moltes reaccions diferents dels soldats sota el foc; el desplegament en semiescamots per incrementar la flexibilitat; còctels Molotov; llançar càrregues de demolició; mines magnètiques antitanc; presoners; commandos; partisans; soldats finesos que es reagrupen sense oficials.

Hi ha regles per als nous tipus de vehicles: carros de cavalls, camions, semiorugues, transportadors, vehicles semiblindats i sense blindatge i AFV sense sostre. Regles per tot tipus de passatgers: genets de cavalls, motocicletes i bicicletes, passatgers de camions, semiorugues i fins i tot sobre els propis tancs. Regles per les dotacions dels vehicles, atropellaments, ferralla incendiada, recuperar armes de la ferralla, AFV sense ràdio i armament amb estabilització del gir. Regles per al Rei de la Batalla: l'artilleria de fora el taulell. I regles per dissenyar els propis escenaris, per crear batalles "què passaria si...". Les regles ASL Rules 2nd Edition inclouen tot això, i tot és opcional. I Beyond Valor 3rd Edition inclou 24 escenaris que fan servir aquestes regles junt amb les peces i mapes per jugar-los.

Vols jugar amb cavalleria? Escull l'escenari 130 "Debacle at Korosten". Vols una carnisseria amb l'armament del final de la guerra? Escull l'escenari 136 "The agony of doom". Vols partisans del Ghetto de Varsòvia amb clavegueres, terrats i còctels Molotov? Escull l'escenari 2 "Mila 18". I encara ens deixem el Capítol E amb les regles avançades per jugar de nit, amb interrogatoris, meteorologia, esquiadors, barques, nedar, suport aeri, planejadors, paracaigudistes, vehicles de munició, combois i línies mòbils de foc artiller. Beyond Valor 3rd Edition inclou peces de 130 vehicles i canons alemanys i 80 de russos, i el Capítol H inclou notes detallades per totes i cada una d'aquestes més de 200 peces.

Les regles ASL Rules 2nd Edition inclouen capítols diferents per Infanteria, Terreny, Artilleria i Vehicles, un capítol de regles avançades, regles per jugar en mapes gegants, regles per dissenyar el propi escenari i les notes dels vehicles i canons russos i alemanys, un manual d'entrenament, un índex i molts divisors de capítols de cartró fort amb les taules i ajudes necessàries.

Molts altres productes ASL són disponibles. Podeu continuar amb Yanks, que inclou l'ordre de batalla sencer dels EUA i escenaris i mapes per usar-los. No us oblideu de l'ASL Journal: una revista dedicada a l'ASL que publica articles sobre estratègia, tàctiques, disseny i contextualització històrica de l'ASL junt amb un bon grapat de nous escenaris.