diumenge, 20 de maig del 2007

15. ASL. Partida 21. S21 Clash at Borisovka

Abstract: play of ASL scenario S21

Advanced Squad Leader. Starter Kit.
Escenari S21. Borisovka, URSS, 14 de març de 1943.
Partida 21. 2007/05/20. MC (URSS) vs GA (Alemanya). Torns 1-4. 5 hores.

El nostre primer escenari de l'Starter Kit #3. Tancs contra tancs. Sense infanteria. Sense canons. Blindats pelats, i quins blindats! La situació és la següent: per aturar l'atac de la Divisió Grossdeutschland en l'esforç per recapturar Kharkov, els soviètics decideixen enviar el Tercer Cos Blindat de la Guàrdia per frenar els tancs alemanys.

En l'escenari tenim deu tancs russos (sis T-34/41 i quatre T-34/43) contra sis tancs alemanys (quatre Pz IVF2 i dos Pz VIE). Els russos han de destruir més tancs enemics que els alemanys. Cada tanc rus que atravessa el taulell compta com un tanc alemany destruit.

Els tancs russos són prou bons (encara no són el famós model T-34/85 però no estan malament) però tenen dues pegues: el model 41 no té fiabilitat mecànica i cada cop que engega el motor ha de tirar menys de 12 per no immobilitzar-se. L'altra pega és que cap dels dos models pot tirar fum. I tenen un problema greu: per poder destruir un Pz VIE necessiten tocar-lo pel darrera i a poca distància.

Els tancs alemanys són Panzer IV normals, un pèl inferiors als T-34, més dos Panzer VIE, el famós Tigre dels alemanys, un dels millors tancs de tota la Segona Guerra Mundial. L'únic problema del Tigre és que no té fiabilitat mecànica, com el T-34/41.

L'estratègia d'en GA és clara: situar els tancs en llocs de bona visibilitat i anar fent tir al blanc. El problema és que en el primer torn situa els tancs en llocs de poca visibilitat. En MC avança tots els tancs en un sol bloc compacte pel flanc dret del mapa. Quan els alemanys s'hi planten davant, tomba tot el grup cap a l'altre extrem del mapa, per mirar de forçar els motors dels Tigres. Els models 43 paren de tant en tant per intercanviar trets però els 41 no paren en cap moment per evitar problemes als motors.

En el moment de canviar de flanc, dos T-34/41 són destruits per un Tigre i per un PzIV que queda encallat i immobilitzat en un bosc (tot i això és dels pocs tancs alemanys que té LOS). L'altre Tigre espatlla el canó en el primer tret. A l'arribar al flanc esquerre, un altre T-34/41 cau pel foc del mateix Tigre. La puntuació va tres a zero per l'alemany, però els russos encara poden treure set tancs en dos torns.

Al tercer torn rus, MC fa un duel sense resultat d'un model 41 contra un PzIV que cobreix la sortida mentre que tres T-34/43 aconsegueixen sortir. Un model 43 aconsegueix petar el PzIV que cobria la sortida, dos tancs russos més queden a un sol hexàgon de sortir del mapa i els dos tancs russos restants restants estan a pocs hexàgons. La puntuació és quatre a tres pel rus.

Al tercer torn alemany, GA tomba el quart T-34/41 amb el Tigre del canó bo (el seu tercer tanc destruït) i tomba un dels que es trobaven a un hexàgon de sortir amb un PzIV. Un T-34/43 destrueix un altre PzIV durant el foc defensiu. El Tigre amb el canó espatllat el destrueix definitivament i deixa l'escenari per ser reparat. Falten dos torns i la puntuació és de cinc a cinc.

Al quart torn rus, un dels tancs que es trobava a un hexàgon de sortir, surt. Sis a cinc. Queda un tanc rus en bon estat sobre el mapa, MC el mou darrera un turó per sortir darrera un bosc sense rebre foc defensiu, però es queda a un hexàgon de poder sortir. Para el carro i es gira per plantar cara a l'inevitable assalt alemany.

Al quart torn alemany, el Tigre es llança contra el bosc i hi queda encallat. Rep el foc defensiu del T-34, que impacta però rebota contra la gruixuda capa frontal del Pz VIE. El Tigre dispara amb Bounding Fire i rebenta el T-34. Sis a sis, victòria alemanya.

Sobre el mapa queden les restes de sis tancs russos i dos tancs alemanys. Els alemanys tenen un Tigre encallat, un PzIV immobilitzat i tan sols un altre PzIV en bon estat. La batalla ha estat dura i ajustada, la partida ha estat excel·lent.