divendres, 22 d’agost del 2008

135. Power Grid, la Xina i el Tibet

Per cert, parlant de Power Grid. Si visiteu la foto del mapa de la Xina, una de les últimes extensions que incorpora la Xina per una banda i les Corees per l'altra, podreu llegir una agra discussió (en anglès) entre xinesos i altres ciutadans sobre si Tibet forma part o no de la Xina.

Els apunts dels xinesos són d'usuaris creats expressament per tal de poder participar al fòrum i atacar la resta del món a base de tòpics suats sobre els tibetans. En fi, trobo llastimós que fins i tot als portals de jocs de taula les dictadures hagin d'imposar la seva veritat a la resta del món. A qualsevol se li poden escapar comentaris políticament incorrectes, veritats parcials o tòpics sobre qualsevol cosa. Jo mateix deixo comentaris allà on llegeixo incorreccions sobre la realitat nacional del meu país, però allà es nota tant que hi ha una campanya governamental xinesa darrera que molesta força.


Un dels administradors ha recomanat moure el fil del fòrum al fòrum dedicat a religió, sexe i política. És un fòrum que us recomano que no llegiu, copat per creacionistes i coses similars i gent entestada a fer-los baixar del burro. Dediquem a BoardGameGeek els comentaris sobre els jocs i parlem apassionadament d'altres coses als llocs especialitzats.

Apunts relacionats: