diumenge, 23 de setembre del 2007

57. Through the desert

Abstract: comments about the game Through the desert

Through the desert és un joc d'estil alemany dissenyat per Reiner Knizia (Tigris & Euphrates, Ra, Lost Cities, Lord of the Rings). El vam poder provar a la 1a trobada de jocs de Girona.

El joc té un tauler senzill que representa un desert qualsevol i moltes (moltíssimes) figuretes de camells (concretament, dromedaris). El joc consisteix en fer punts i qui té més punts guanya.

El joc comença quan cada jugador va col·locant figuretes de dromedaris de colors diferents sobre el mapa (seguint unes normes). Cada dromedari està muntat per un genet del color del jugador. Així que el jugador no s'ha de fixar en el color del dromedari sinó en el del genet. Això despista una mica al principi.

Un cop tots els genets són sobre el mapa, cada jugador pot agafar dos dromedaris de qualsevol color i enllaçar-los als dromedaris de la caravana d'aquell color que ja són sobre el mapa. Ha de ser una caravana del jugador (identificada pel color del genet).

Els punts es fan així:
  • quan una caravana passa per un pou d'aigua
  • quan una caravana es posa adjacent a un oasi (un cop per caravana)
  • quan una caravana aïlla una zona del mapa (i acumula els pous d'aigua que contingui)
  • al final del joc, per la caravana més llarga de cada color
El joc és similar al Go en el sentit de tancar territori però amb els al·licients de puntuar directament per la captura de pous d'aigua i per l'accés als oasis.

Es tracta d'un joc sense atzar, multijugador (de 2 a 5 jugadors) i adequat per a totes les edats. Els colors dels dromedaris són tots pastel (variants de rosa, blau i verd) que fan que al final de la partida el tauler tingui un aspecte tot especial, com podeu veure en aquesta imatge de l'esquerra. Jo hi duia els genets de color verd i vaig acabar en segona posició.

En resum, un joc familiar per passar vetllades agradables sense gaires complicacions.

Algunes imatges d'aquest apunt són de BoardGameGeek.

Apunts relacionats: