dissabte, 29 de setembre del 2007

61. Que no et suï la mà!

En qüestió de milisegons has d'aclarir si es tracta de la mateixa forma o no i afanyar-te a agafar el tòtem que hi ha al centre de la taula per arribar-hi abans que el company que té l'altra figura igual. És el Jungle speed.

Necessites la concentració del Pasapalabra per mantenir el cap clar: cada jugador disposa d'unes cartes que manté cap per avall. Comença la ronda que cada u va destapant una carta (destapant-la d'un mateix cap al centre, no d'un mateix a un mateix -així, de passada, hi fas un cop d'ull- i després al centre) i la col·loca cap per amunt.

En el moment que hi ha dues cartes iguals a la vista, els seus propietaris han d'agafar el tòtem que hi ha al centre. El qui no hi arriba, s'endú tant les seves cartes com les del seu contrincant veloç. Guanya qui es queda sense cartes.

Si t'equivoques i agafes el tòtem quan no et tocava t'endús totes les cartes que estan cap per amunt, les teves i les de la resta de jugadors.

Què passa quan dos jugadors agafen alhora el tòtem? Per desampatar: qui té més dits en contacte directe amb el tòtem, guanya. En cas d'empat, guanya el qui té la mà més a prop de la base del tòtem.

Entre les cartes hi ha sorpreses amagades, com les dues de l'esquerra de la imatge: la de dalt, tots els qui juguen han d'afanyar-se a agafar el tòtem; la de baix, el que preval són els colors, no les formes.

Aquest joc el vam poder provar a la 1a trobada de jocs de Girona.

Sort!

Totes les imatges d'aquest apunt són de BoardGameGeek.

1 comentari:

Martí Cabré ha dit...

Hola Núria, benvinguda a les col·laboracions!

El Jungle Speed és d'aquells jocs que fan riure una bona estona perquè et posen l'adrenalina a cent! I cada cop que t'equivoques a l'agafar el tòtem et queda una cara de babau...