diumenge, 5 d’agost del 2007

33. ASL. Partida 23. S26 Last ally, last victory

Abstract: play of ASL scenario S26 Last ally, last victory.

Advanced Squad Leader. Starter Kit.
Escenari S23. Puspokladany, Hongria. 10 d'octubre de 1944.
Partida 26. 2007/07/07. GA (Alemanya) vs MC (URSS). Torn 1. 3 hores.


Aquest és segurament l'escenari monster de l'Starter Kit. És un escenari ambientat cap al final de la guerra, amb un armament que ja s'assembla a l'armament que prevaldrà durant bona part de la Guerra Freda.

La batalla és un intent desesperat dels alemanys d'infligir una derrota a l'exèrcit roig per tal d'evitar la rendició dels seus aliats hongaresos.

L'escenari usa els tres mapes de l'Starter Kit #3 i setanta-tres unitats i armes, incloent els següents tancs:
  • 3 T-34/76
  • 4 T-34/85
  • 3 IS-2 'Iosef Stalin'
  • 3 Pz IVJ
  • 3 Pz VG 'Panther'
  • 2 Pz VIB 'King Tiger'
És realment un xoc entre gegants. El vam provar amb en Gèrman una nit de juliol després d'haver fet unes partides de Memoir'44 a Landromina (Terrassa). Després del primer torn ho vam deixar i hem abandonat la partida.

El motiu era que desplegament rus era força millorable, però sobretot els alemanys van entrar directament cap al poble sense comptar amb els reforços russos. Al final del primer torn havien volat un T-34/76 i un Pz VG, la qual cosa decantava força la balança cap als russos, encara que els King Tiger no havien entrat.

El nord és a la dreta. A la foto podeu observar el grup de T-34/85 a la zona nordest de l'escenari que s'han desplegat en ventall i amenacen tot el flanc est alemany. Els King Tiger han d'entrar per l'oest, però dos IS ja s'hi estan dirigint per frenar-los. Els panzergrenadiers i els enginyers russos estan arribant tots alhora al poble, defensat per infanteria russa.

Si algú vol continuar la partida a partir d'aquí, tinc l'arxiu de VASL guardat.