diumenge, 12 d’agost del 2007

35. ASL. Partida 25. S21 Clash at Borisovka

Abstract: play of ASL scenario S21 Clash at Borisovka

Advanced Squad Leader. Starter Kit.
Escenari S21.
Borisovka, URSS, 14 de març de 1943.
Partida 25. 2007/08/11. MC i JS (URSS) vs GA (Alemanya). Torns 1-2. 4 hores.

En JS encara no havia jugat cap escenari amb tancs i per tant vam repetir l'escenari S21, on només hi ha tancs, sense infanteria, canons ni res que ens distregui de les regles de tancs. I, com en les dues ocasions anteriors, el resultat va ser victòria alemanya. A la imatge inicial podeu veure en Gèrman (esquerra) i en Jordi S. (dreta) durant el moviment alemany del primer torn.

Vam fer un desplegament rus en dues ales, cada una amb dos models '43 i tres models '41 del T-34/76. Vam situar els models '43 per la cobertura i vam avançar els models '41. El jugador alemany va situar els Tiger com a peces pivotals i els Pz IV com a suports. Un Pz IV que es va avançar massa va volar al primer torn, foradat per un T-34/76 del 1943 amb uns ullets: impacte crític! La resta van usar els turons per cobrir les seves LOS. Podeu veure en aquesta imatge les posicions al final del primer torn.



Si en les dues ocasions anteriors el resultat va ser ajustat, en aquest cas la victòria alemanya va ser rotunda: després que cinc T-34 fallessin a boca de canó contra un Pz IV, el Pz IV va respondre volant dos dels tancs russos i la partida va quedar decidida. Va ser espectacular: deu trets, incloent els cinc Bounding First Fire i cinc Intensive Fire, dels quals vuit van fallar. Dels dos que van tocar el Pz IV un no va perforar el blindatge i l'altre... no va arribar a esclatar (tirada de 12)! Impressionant.

Bé, aquesta és la gràcia de l'ASL: sempre pot passar un imprevist que giri l'escenari. La nostra única possibilitat era destruir tots els tancs alemanys, cosa altament improbable, i els russos ens vam rendir. Per cert, que com de costum, en GA va espatllar el canó d'un tanc, en aquest cas, per sort per a ell, no va ser un Tiger sinó un Pz IV. El podeu veure amb la marca vermella de canó encallat.

Apunts relacionats: