diumenge, 5 d’agost del 2007

34. ASL. Partida 24. S22 Another summer's day

Abstract: play of ASL scenario S22 Another summer's day.

Advanced Squad Leader. Starter Kit.
Escenari S22. Niscemi, Sicília. 10 de juliol de 1943.
Partida 24. 2007/08/05. GA (Alemanya) vs MC i JB (EUA). Torns 1-6. 7 hores.


Vam decidir fer un escenari de l'Starter Kit #3 on es jugués infanteria contra tancs (o, més ben dit, tancs contra infanteria). L'escenari S22 ens situa a la reraguarda de les platges de Sicília, durant la invasió que van fer els aliats l'estiu de 1943.

Els paracaigudistes americans van saltar rera les platges per tallar els reforços alemanys i ajudar a l'organització del desembarcament, però la manca d'experiència en aquestes operacions va fer que els salts fossin desastrosos: cap unitat va saltar on li tocava, molts avions van ser atacats per foc antiaeri enemic i la previsió meteorològica va resultar inadequada.

En aquest escenari, un grup de paracaigudistes americans que acaben de saltar s'estan dirigint cap a una carretera que han de protegir. Els alemanys contraataquen amb reforços de la Divisió Panzer Herman Göring, que arriben en petits grups. L'objectiu alemany és netejar de paracaigudistes la carretera que va del nordest al sudoest del mapa (el nord és cap amunt).

En la primera imatge podeu veure la situació després del primer torn. Els paracaigudistes s'han agrupat al voltant del turó del nordest i al voltant de les masies de l'oest. Els primers reforços alemanys són infanteria de primera línia que entren pel nordoest i es despleguen poc a poc.

En aquesta segona imatge podeu veure la situació al final del tercer torn. Tots els reforços alemanys ja han entrat. El Tiger està fent forat al vèrtex sud del cercle de defensa americà, mentre que els pioners ataquen pel nordest directes contra les posicions del turó.

En l'atac del turó el morter americà aconsegueix matar i fer retrocedir uns quants pioners, però la seva posició acaba sent sobrepassada. Aquest combat és espectacular ja que s'hi donen uns quants resultats de KIA.

Per la seva banda, la zona de les masies aguanta torn rera torn amb una bona colla d'alemanys desmoralitzats rera els turons, però la veritable cunya de l'atac alemany és el Tiger, que entre el canó i les ametralladores tomba una posició rera l'altra, sense que els bazuques hi puguin fer res. Observeu que un dels PSW ha encallat el canó. Poc després l'espatllaria i es retiraria del combat.

En aquesta tercera imatge podeu veure la situació final, l'acabar el sisè torn. Totes les unitats americanes han estat eliminades. Els alemanys controlen la carretera.

Cal destacar que el 90% de baixes americanes s'han produït en les fugues (routs), degut al fet que les unitats DM no podien fugir cap a cap banda, ja que tenien enemics en totes direccions: quan les unitats DM es troben en situació d'interdicció (a camp obert i a rang normal sense noses d'un enemic en bon estat no PIN ni CX) són obligades a fugir. La fuga s'ha de fer cap al bosc o casa més proper en MF i sense acostar-se mai a enemics tinguts en LOS durant aquesta fase. Moltes unitats americanes situades sobre els turons tenien enemics a banda i banda i per tant no podien retirar-se enlloc i eren eliminades.

Caldrà tenir en compte aquesta situació d'encerclament de cara a properes partides d'aquest escenari.

Per la seva banda, del desplegament alemany potser només es pot criticar l'entrada d'infanteria pel racó del sudest, massa lluny de la carretera.